maandag 9 juni 2008

D&D 4E

Ik weet het nog niet.

Gisteren heb ik dus voor het eerst een sessie 4E gespeeld, met de oude maandagavondclub waar ik al bijna een jaar niet meer mee gespeeld had. Dat op zich was al een belevenis. Er was geen spat veranderd, de groep was nog net zo luidruchtig, melig, chaotisch, sarcastisch en etterig als ik me herinner. Met andere woorden: het was retegezellig.

Maar wat 4E betreft: ik moet het nog zien. Het was ten slotte maar één enkele sessie en ik heb de pdf's van de boeken die ik heb nog amper doorgelezen. Mijn eerste indruk:

Positief:

  1. langere adem van pc's. Voornamelijk dankzij die healing surges.
  2. veel tegenstanders aankunnen op level 1. Als gevolg van het eerste punt natuurlijk.
  3. de kobolds die we hebben bevochten waren best serieuze tegenstanders, dankzij hun coole shift-abilities. Echte skirmishers, in plaats van zielige hagedisjes die je onder je schoenzool vertrapt zoals in 3.5.
  4. de cleric is niet meer de broken combattank. Hij is wat meer 'gefocust', als je begrijpt wat ik bedoel. Ik vind de extra healing- en supporteffecten op aanvalspowers erg leuk.
Negatief:
  1. hoe prettig het effect van second wind en healing surges ook zijn, conceptueel slaat het echt nergens op. Het komt echt over als een noodverband. Een A-team-/MacGyverachtige improvisatie met ducttape en pvc-buizen.
  2. powers en power sources. Voor de fighter classes ind ik ze wel leuk, maar de verstokte clericspeler in mij wil gewoon de spelllijsten terug! Ik voel me bestolen! GRRRR!
  3. de cleric is niet meer de broken combattank.
Okee, als ik het zo bekijk zijn mijn bezwaren op de eerste na nogal... insubstantieel. Maar goed, het was ook pas de eerste keer. Ik blijf nieuwsgierig en sceptisch.

====================

Is: ok
Wil: dat Dennis me m'n SuperMariospelletje voor m'n NDS teruggeeft :P
Kijkt uit naar: D&D, verjaardagfeestje op vrijdag, Nederland-Italië
Gaat zo: lezen/tekenen... dunnoyet
Eet: mandarijntjes
Tekent: een pluche pinguïn en een porcelijnen konijntje
Luistert: Radiohead - Kid A
Leest: Franz Kafka - Die Verwandlung

2 opmerkingen:

Valerie zei

Pluche pinguïn! ^__^ Snoezig! Heb je er ook een? Ikke welllll :P (Ik wens je er ook een toe, hoor :o)

En je hebt de Verwandlung gehaald zie ik? ;) Vind je t iets?

Brian zei

Zeker heb ik een pluche pingwing!
Nog uit mijn kleutertijd. Pimmippok de Onoverwinnelijke :P

En die Verwandlung was mooi. Wel erg raar. Ik kon het Duits op zich goed volgen, maar ik miste evengoed hier en daar dingetjes. Het was... ehm... treurig vooral. Ik snap alleen het vadercomplex waar je het over had niet helemaal, maar ik ben dan ook niet zo'n held met literatuurinterpretaties en zo :P