zondag 13 september 2009

GO ME!

Want 60 lessen, drie praktijkexamens en een hoop geld later ben ik eindelijk in het bezit van een roze papiertje! Okee, een roze pasje dan. You get my point.
YAY!

TO-DO (goede voornemens voor mijn vrije tijd)

  • Met stip bovenaan: minder tijd verneuken met surfen.
  • De definitieve grammatica van het Irduron (mijn favo conlang) voltooien. [nerd-alert] De spelling is intussen helemaal rond, hoewel ik de regels wel nog moet opschrijven zodat leken ook snappen wat ik bedoel. Niet dat ik de illusie heb dat iemand anders dan ik het ooit zal lezen, maar ik wil het gewoon grondig aanpakken. De verbuiging zelfstandige en bijvoeglijke naamwoorden en alle voornaamwoorden is ook af. Idem de vervoeging van alle regelmatige werkwoorden met uitzondering van de gebiedende wijs en de aanvoegende wijs/conjunctief/whatever omdat ik van die laatste nog steeds niet weet of ik hem überhaupt wel in mijn taal wil hebben. Ik moet wel nog puzzelen aan mijn geaffigeerd bezittelijk voornaamwoord en aan vervoegde voorzetsels. Qua syntaxis weet ik wel wat de woordvolgorde in het algemeen moet zijn, maar ik wil het nog linguïstisch verantwoord beschrijven aan de hand van boomstructuurellende. Hoe ik met koppelwerkwoorden omga weet ik ook nog niet. Ik ben er eigenlijk voor om in elk geval "zijn" weg te laten, maar wat ik dan doe met de persoonlijke voornaamwoorden, weet ik nog niet omdat Irduron een pro-droptaal is. En wat doe ik dan met het existentiëel "zijn"? Bv in: "Er is een pakketje voor je". En ik neem aan dat ik nog meer problemen tegenkom als ik eenmaal goed op gang ben. [/nerd-alert]
  • Meer tekenen. Het is er de laatste tijd door alle drukte erg bij ingeschoten. Daarbij heb ik ook nog wel eens last van drempelvrees, waardoor ik er niet toe kom die eerste streep op papier te zetten.

4 opmerkingen:

Lucius zei

Gewoon de eerste streep zetten, daarna komt de rest vanzelf. Kan ik je uit ervaring vertellen, ben onlangs zelf na een dikke twee jaar weer begonnen met mijn potloden af te stoffen x_x

Nu ben ik wel benieuwd naar die taal, kan je misschien een korte zin neerzetten om mijn nieuwsgierigheid te bevredigen?
Verder ben ik niet nieuwsgierig ofzo :p

Anoniem zei

Ik kan het alleen maar met Lucius eens zijn, gewoon beginnen en laat die strepen maar spreken. Het komt daarna gerust wel. Een ding weet je echter wel, als je potlood niet pakt en begint, komt er zeker niets op papier.

En ja de enige tip die ik je verder kan geven is dat je niet moet willen presteren. Dat blokkeert juist. Gewoon tevreden durven zijn met ieder resultaat. Dat is de kunst.

Raafke

Juhani zei

Gefeliciteerd met je rijbewijs!! YAY!! :-D

Succes met al je to-do's, het gaat je vast lukken ^_^

Nez zei

Goed van jou! ^__^