zondag 31 mei 2009

Iedereen wil oud worden

... maar niemand wil oud zijn.
En ik al helemaal niet meer, nu ik zie hoe mijn vader steeds meer last krijgt van allerlei kwaaltjes. Meest van al zijn gewrichten. Reuma zit bij ons in de familie, en da's al kut zat, maar mijn vader heeft het over de jaren nog een beetje erger gemaakt door altijd veel te hard te werken. Dat krijg je als je lang zwaar buitenwerk hebt gedaan en nooit voor iemand onder hebt willen doen. Noem het maar jeugdige overmoed. Zware betonnen paal tillen? Geen hulp bij nodig, kan ik goed zelf. Inderdaad dat kon hij, maar het gevolg daarvan is dat hij nu om de haverklap last heeft van zijn rug en zijn heupen.
Hij is dus van de week ook enorm door zijn rug gegaan. Vrijdagochtend kon hij nauwelijks nog rechtop zitten. Ik moest eigenlijk werken, maar ik maakte me zo'n zorgen dat ik maar heb afgebeld. Ik bedoel: stel dat 'ie zou vallen, dan zou hij de hele dag hulpeloos op de grond hebben gelegen. Ik ben blij dat ze daar op het werk wel begrip voor hadden. Het was stervensdruk en ik heb er echt een hekel aan om anderen met mijn werk te moeten opzadelen.
Ik had die dag trouwens ook nog naar het huwelijk van Bart en Sanne gemoeten, maar dat is daardoor helaas ook niet doorgegaan. 's Avonds, terwijl iedereen aan het feesten was, heb ik de kaart enzo, met een uitlegbriefje bij ze in de bus gedaan.

Maar goed: daar gaat het eigenlijk niet om. Het is gewoon knap ontnuchterend om te zien hoe je ouders langzaam aan steeds 'menselijker' worden. Als je klein bent hebben papa en mama altijd gelijk, zijn supergroot en sterk en stiekem gewoon onsterfelijk. Later wordt je geconfronteerd met de waarheid. Niks zo kut als je ouders zien huilen, bijvoorbeeld. Of je vader totaal hulpeloos aan tafel te zien hangen omdat hij van de pijn drie uur lang niet naar de wc durft te gaan omdat hij bang is er niet meer vanaf te kunnen komen.

Godver.

Another Sunny Day
Om niet al te somber over te komen. Als er één liedje is waar ik goeie zin van krijg is het deze wel, van Belle & Sebastian. De animatie is trouwens ook wel geinig.



D&D

Ik heb laatst eindelijk weer gedm'd en daaamn, wat was het leuk. Hoewel ik altijd last heb van plankenkoorts, zeker met de groep chaoten waar ik nu mee speel :P en dm'en eigenlijk gewoon retevermoeiend en een hoop werk is, vind ik het zo veel leuker dan spelen. Ik weet niet waarom, maar ik zit dan veel meer 'in het verhaal' dan wanneer ik speel.
Ik denk dat ik het lang niet slecht heb gedaan, voor een eerste keer sinds weet ik hoeveel jaar. Ik ben wel een paar keer bijna dichtgeklapt en er zaten hier en daar wel onhandige foutjes in, maar dat heb je altijd. Ik had in elk geval de indruk dat iedereen zich wel vermaakt heeft en dat is denk ik toch het belangrijkst.
Morgen ben ik weer de sjaak. Toch wel handig dat het pinksteren is en ik dus lekker de tijd heb om voor te bereiden.

Ik hou de gebeurtenissen deze keer trouwens bij in een blog. Het werd namelijk een steeds groter probleem voor de spelers om te onthouden wat er allemaal in-game gebeurd is dat dit me wel een goede oplossing lijkt. Hopelijk nemen ze ook de moeite om mijn slavenarbeid af en toe eens te lezen ;)

Mocht hier iemand nieuwsgierig zijn en tijd over hebben, ons D&D-blog staat op arcanasanguinis.blogspot.com.

====================

Is: okee
Heeft: hooiverhoging.
Heeft ook: de bruiloft van B&S gemist <___<
Wil: vanavond een pilsje gaan drinken
Gaat zo: douchen
Kijkt uit naar: zomervakantie! Schwarzwald!
Keek: Rocky Balboa, Farscape
Luistert: Belle & Sebastian
Leest: The Lord of the Rings (de laatste keer was voor de films uitkwamen, dus het mag wel weer eens).

1 opmerking:

Anoniem zei

hey
./

./
en inderdaad ook een coole clip
doet me denken aan
South Park meets Tum Burton.

groetjes
Henri