donderdag 14 februari 2008

Rijles

Rijles is echt gaaf! Waarom heb ik het niet meteen gedaan toen ik achttien werd? Ik had er toen geen zin in. Onbegrijpelijk. Ik kan nu gewoon niet wachten op de volgende keer.
Het scheelt ook dat ik een heel toffe instructeur heb. Jan is een oude buurman van ons, waar we het altijd erg goed mee hebben kunnen vinden. De keus om bij hem te gaan lessen was eigenlijk al op voorhand gemaakt. Hij heeft gelukkig ook een van de beste slagingspercentages in de regio. Komt dat even goed uit.
Ik was dan ook helemaal niet zenuwachtig. Van tevoren niet, maar ook niet tijdens het rijden zelf. Ook niet tijdens mijn onhandige gestuntel. Het was eerder grappig.

We komen bij een grote weg, ik moet linksaf. Geen verkeer, dat scheelt. Ik draai op mijn dooie elfendertigste de weg op. Driehonderd meter voor me ligt een rotonde, dus ik begin me alvast af te vragen waar die richtingaanwijzers ook weer zitten. Niet onder mijn stoel hè? Nee, achter het stuur. Alles hunky-dory. Opeens zegt Jan: "je mag wel wat meer gas geven hoor."
"Huh?"
"Achter je."
Ik kijk in de achteruitkijkspiegel. Een loei van een vrachtwagen -WAAR DE HEL KOMT DIE ZO SNEL VANDAAN!?- vult het hele beeld en komt gevaarlijk snel en onstuitbaar als een olietanker dichterbij. De verhouding tussen het bakbeest en het lesautootje is ongeveer olifant-cavia. En de olifant heeft zin in kontseks.
"Uh... hoi!" piep ik en geef wat gas bij. Jans achterhoofd blutst tegen zijn hoofdsteun als ik wegschiet.

En hij lacht er ook nog om :P


I WANNA DO THAT AGAIN!

====================

Is: rielekst
Wil: niks eigenlijk :)
Gaat zo: naar Monique, m'n haar laten knippen en eten
Kijkt uit naar: morgenavond Nem-Q en the Dirty Denims in de Santa! Zie de linkjes links voor hun websteks
Leest: nog steeds hetzelfde
Keek: Sweeney Todd
Luistert: The National - Boxer

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Grappig,
Dat je niet zenuwachtig was joh. Bij mij stond het zweet meteen al in mn handen haha. Ik vond het dan ook verschrikkelijk, zelfs na tientallen lessen. Nog steeds vind ik autorijden niet leuk.
Hoe is Sweeney Todd??
Edwin

Juhani Zimarin zei

Hmz, misschien moet ik er ook maar eens aan geloven dan :-P
Kunnen we afspreken in een cheesy wegrestaurant haha!

Nefke zei

Autoles is - zeker in het begin - helemaal Hip! Uiteindelijk wil je zo snel mogelijk 't papiertje (of kaartje tegenwoordig) in je zak hebben!

Hihi, have fun!

x
Nefke

Hip zei

Helemaal Hip? Je deed het erom, ne? Maar zie: ik voel dat gewoon. ;-)

Maar goed, wat Neffa zei, dus...het IS ook gewoon leuk, tot het vervelend begint te worden. :-P

Ik bedoel, leuk dat je het leuk vindt, natuurlijk is het ook leuk en blijft het dat gewoon - luister niet naar mij! ^__^ Hehe.