zaterdag 1 september 2007

Meme en miniupdate

Meme: Comment and I'll give you a letter. You have to list 10 things you love that begin with that letter. After, post this in your journal, and give out some letters of your own.

1) Linguïstiek. Lijkt me logisch, ik studeer het. Zie ook LotR.
2) LaChouffe. Het lekkerste bier dat ik ken. Met dank aan Henri voor de eerste indruk en aan Daphne voor de verdere kennismaking. Hmmm, Kafé België... ^___^
3) Lord of the Rings. Dit is eigenlijk het enige boek (of wat dan ook) waarvan ik echt kan zeggen dat het mijn leven veranderd heeft. Het was met de Hobbit mijn eerste kennismaking met fantasy (en van daaruit D&D, andere boeken, Skwuig en Skwuigjes) en taalkunde. Het leek me op zeker moment, een jaar of 10 terug, ook wel leuk eens een taal te verzinnen, net als meneer Tolkien (Mich em stybba tú, ah?*) en zo ben ik steeds meer over taalkunde te weten gekomen dat ik het maar ben gaan studeren.
4) Lanoye, Tom ~ : met afstand de beste Nederlandstalige schrijver. Jammer dat het een Vlaming is :P Maar serieus, ga allemaal lezen: "Kartonnen dozen", "Alles moet weg", en de trilogie "Het goddelijke monster", "Zwarte tranen" en "Boze tongen".
5) Lovecraft. "Ph'nglui mglw'nafh Cthulhu R'lyeh wgah'nagl fhtagn!"
6) Lanterfanten. Mijn grootste talent. En nog een mooi woord ook
7) Lego. Mijn lievelingsspeelgoed toen ik klein was. Ik bouwde het liefst kermisattracties na met technische lego. Sommige deden het ook nog!
8) Limburg, en dan vooral het zuiden van. Met al die heuvels waan je je in het buitenland, maar iedereen spreekt er gewoon Nederlands. Nouja, een soort van dan :P
9) Lore & Legends. De langst lopende homebrew D&D-campaign waar ik ooit in heb gespeeld. Errug gaaf
10) Een Lied van IJs en Vuur. Gaat heen en leest.

*Irduron: "Ik ben nou toch geen nerd, hè?"

====================

En toen was de vakantie op. De colleges beginnen pas volgende week maandag, maar een of ander genie heeft verzonnen dat alle masterstudenten blootgesteld moeten worden aan een verplichte intro van een week, die compleet zit volgepland met blah blah blah blah blah. Ik hoop maar dat de blah een beetje informatief is, want anders word ik na een dag of twee opeens heel erg ziek. Gelukkig heb ik donderdag wel weer een filmmeet in Utrecht in het vooruitzicht. Na Roos' übergezellige housewarming afgelopen vrijdag heb ik er nog meer zin in dan anders.

====================

Is: blij
Heeft: een mooi compliment gekregen, zuurkoolschotel gemaakt en weer een mijlpaal bereikt
Wil: van die tyfusuitslag af!!
Gaat zo: een pilsje drinken
Kijkt uit naar: filmmeet
Keek: Dr. Who
Luistert: Opeth
Leest: George R.R. Martin - Een storm van zwaarden (in de trein); Stefan Brijs - De Engelenmaker (in bed, voor de 2e keer)

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Ik wil wel een letter ^_^
Heb ik weer eens iets om te posten op mijn eigen blog :P

En wat is dat nou met die introductieweken? Ik hoor van iedereen allerlei vage verhalen erover. Nuja, hopelijk is de jouwe nuttig/leuk.
*Hugs*

Milamber zei

Ik heb al een letter van Nienna, dus ik hoef van jou eigenlijk geen letter meer...

Yay voor LotR. Yay voor zuurkoolschotel. Yay voor Lego. Blegh voor saaie introductieweken die je echt niet nodig hebt... Dan wordt je toch gewoon "plotseling" ziek? Veel mensen hebben momenteel de griep, dus dan valt het misschien wat minder op. :)

Brian zei

@Emma: doe de M van Emma maar dan :P
(te flauw, I know)
Die introweken zijn een kennismaking met de unief en je medestudenten. Meestal een combi van info over de opleiding en het terrein en verenigingen en 'leuke' activiteiten. Eerlijk gezegd hebben die dingen me nooit erg getrokken :P

@Milamber: dat had ik al wel verwacht. Dat heb je als je memes gaat jatten he ;)
En ik had vanmiddag idd plots een tandartsafspraak. De rest van de week gaat toch nog wel de moeite waard gaat worden, denk ik. We zullen wel zien.

Cheeky Monkey zei

Yay voor positiviteit! En je krijgt de 22e je Lanoye-boeken eindelijk weer terug @__@