donderdag 27 september 2007

Diploma en het Masteravontuur

That you are here--that life exists, and identity;
That the powerful play goes on, and you will contribute a verse.
--(Walt Whitman)


Gisteren was mijn diploma-uitreiking. Het was, zoals ik al verwachtte, niet zo erg als ik verwachtte. Ehm, ja...
Het was wel een vreselijk lange zit zeg. Twee uur lang praatjes aanhoren waarvan 80% procent alleen maar over taalgebruik gaat. BLEGH! Snoeiharde theorie is wat ik wil! ;) Ik had vooral te doen met mijn broertje. Hij vond het leuk Utrecht eens van dichtbij te zien en het Academiegebouw vond hij zo mooi dat zijn ogen zowat uit zijn hoofd rolden, maar van de presentaties kon hij natuurlijk helemaal niks volgen. Hij zat na een uur echt gekweld voor zich uit te staren, de stakker.

Toen was ik aan de beurt, tegen de gewoonte in tegelijk met nog iemand: een meisje dat óók een werkstuk over gebarentaal had gemaakt. We hadden allebei dezelfde scriptiebegeleider en die dacht twee vliegen in één klap te slaan door ons en de verzamelde ouders tegelijk toe te spreken. Ik vond het al lang best. Het idee is namelijk dat je in je eentje op een stoel helemaal vooraan gaat zitten terwijl er over en tegen je gepraat wordt. Dat hoeft voor mij niet zo.

Hoe dan ook, zijn inleidende praatje over gebarentaal was best leuk en je kon echt merken dat hij warm loopt voor dat onderwerp. Hij legde uit dat gebarentalen net zo goed echte talen zijn als gesproken taal en geen primitieve pantomimegevalletjes zijn. Hij liet als voorbeeld wat gebaren zien: sommige iconisch (dwz: ze beelden hun betekenis letterlijk uit; vergelijk ze met klanknabootsingen in gesproken taal zoals 'zuchten' of 'piepen') en andere niet-iconisch (waar je dus geen kaas van kunt maken). Het publiek mocht de betekenis raden. Probeer zelf maar eens. Wie ze alle drie raadt, krijgt koekjes :P
(TERZIJDE: Ik heb dat zelf ooit eens gedaan met een groepje vrienden voor een huiswerkopdracht. Gebaren uitvoeren en de rest laten raden. Grappig was dat! Insert beer for increased merriment :) )

Hij was verder best lovend over mijn werkstuk. Als je een eigen onderzoek doet en data vindt die een model uit een van de belangrijkste gebarentaalartikelen van de afgelopen tien jaar aanvullen, kun je het als student niet veel beter doen. Zei die dus. Damn, dat voelt goed ^___^*
Helaas moest ik na de uitreiking direct door naar college. Ik was liever ergens wat gaan eten/drinken met mijn vader en ongebroerte, maar ik kon het college deze keer echt niet missen. Ik moest nog vanalles inleveren enzo. Ik maak het binnenkort nog wel goed met ze.

Anyways, ik heb mijn BA-diploma op zak! Het eerste waardevolle papiertje sinds het VWO. WOOT! WOOT!! WOOOOOT!!!
En ik heb eindelijk het gevoel dat ik echt goed bezig ben. I rule! :P
Nu de master nog...

====================En over die master kan ik kort zijn: die is helemaal geweldig! De cursussen zijn allemaal even interessant en hoewel de werkdruk echt GIGANTISCH is, zeker als je het vergelijkt met de bachelor, vermaak ik me uitstekend. Het is bijna masochistisch, maar ik heb er niet zo'n vreselijke moeite mee om tot 's avonds laat in mijn boeken te zitten. Ik bedoel, er is toch niks op tv. Okee, aan lezen en mijn rpg's bijhouden kom ik nu ook niet meer toe (A) en ik ben bang dat ik toch iets te vaak leuke dingen moet laten schieten. Zo zal ik dit jaar bijvoorbeeld erg weinig van de Weerter Kermis zien. Aan de andere kant, ik heb wel voor het eerst in jaren het gevoel dat ik echt iets leer. Daar ontbrak het de afgelopen jaren soms aan. En tot hier aan volg ik het nog allemaal, dus van de frustraties van een jaar geleden is nu geen spoor te bekennen.

Maar wat ook echt enorm scheelt met de afgelopen twee tot vier jaar zijn de andere studenten. Ik leer ze zowaar kennen en er zijn er toch een leuk aantal waar ik het goed mee kan vinden. De vorige twee jaar kreeg ik eigenlijk met niemand contact omdat alle groepjes al lang gevormd waren en ik niet echt het extraverte type ben dat overal tussen komt. Nu heb ik dan gelukkig een tweede kans gekregen en met toch in elk geval één hand aangegrepen. Ik ga de laatste weken gewoon graag naar college omdat, nouja... omdat ik het gezellig vind. Ik merk nu pas hoe ontzettend belangrijk dat voor me is. Yep, I'm a happy camper.

Maar genoeg gesogd, ik heb werk te doen. Volgende week twee presentaties en een tentamen O___O

1-2-3, spontane euforie!

====================Is: voldaan
Heeft: een diploma!
Wil: er nog een!
Kan: alles wat hij wil
Hoopt: zaterdag gewoon te kunnen afspreken
Gaat: daarom hard werken
Kijkt uit naar: zaterdag en de volgende Ratkeepmeet
Ziet: door de (syntactische) bomen het bos niet meer
Denkt: een tuinpad er doorheen gevonden te hebben

6 opmerkingen:

Anoniem zei

Wat een lap tekst zeg!
Maar aangezien ik alles doe voor koekjes, hier mijn poging:
1. Verdrietig
2. Een bepaalde sexuele handeling ;)
3. And last but not least: I'm going to kick your ass
;)
Heel erg gefeliciteerd met je diploma! En veel plezier met je master!

Hilbert zei

Ik stem bij 2 eerder op een optelsom, de plus. :P

Woei! Mijn ervaring is ook dat Masteren een stuk leuker is dan Bachelorren...je bent de basis immers voorbij en kunt daadwerkelijk dingen leren die echt gebruikt worden in de praktijk, of heerlijk elite advanced zijn (over taalvervuiling gesproken)...yay you!

Anoniem zei

Dat klinkt idd erg positief wat er over je scriptie gezegd werd! En fijn dat je master zo goed bevalt :)
Zie ik je nog wel met de kermis? Ik ben zaterdagavond en zondagavond in de stad te vinden. Misschien ook smiddags, ligt eraan of er mensen zin hebben om te gaan.
mzzl
Edwin

Anoniem zei

Gefeliciteerd! ^__^

En wat betreft de plaatjes, de eerste is een clown, de tweede is 'let op (1), ik ga je afmaken(2)' en de derde is een vrouw die de kracht in haar vingers test en zichzelf vervolgens slaat.

Mnee, ik heb geen idee dus ;)

*knufs* Holly

Rose zei

keej
zaterdag was helemaal hip...zie mijn eigen blog!

verder mijn bedenkingen:
1. huilen
2. ouders
3. doodneuken
diploma's zijn koel
en zaterdagen die uit de hand lopen ook ;)oja...moet ik nog melden dat ik thuis ben?
knuffel

Milamber zei

Beetje late reactie, maar alsnog gefeliciteerd met je diploma! Ik vond zelf het laatste anderhalve jaar op de universiteit ook het leukst, omdat je dan de leukste vakken krijgt en je allemaal met studenten zit die dezelfde interesse hebben.

En natuurlijk geweldig dat je zo positief tegenover die Master staat. Dan komt dat helemaal goed en mogen we je over een tijdje met je Master-schap feliciteren! :)