maandag 23 juli 2007

Riny II - What Lies Beneath (on the sofa doing nothing much, really)

Zoals beloofd: de ontknoping van onze ontluikende burenruzie. En een spektakel dat het was!
Maar niet heus, maar leuk was het stiekem wel.

Een afspraak is er nooit van gekomen. Wel een telefoongesprek met alleen de woningcorporatiemevrouw, met de speaker aan zodat we allemaal konden meeluisteren. Aan het begin klonk die vrouw nogal serieus, doodernstig eigenlijk, toen ze de klachten van Grendels moeder uiteenzette. Toen was mijn vader aan de beurt. Als die kwaad is, kun je lachen. Wat volgde was een uiteenzetting van wat in mijn vorige post staat. De toon van de corporatiemevrouw sloeg nogal snel om. Het was heel duidelijk dat ze al vaker klachten over de buurvrouw had gehad van anderen uit de flat en ze vond het maar wat interessant. Zeker toen het gespreksonderwerp op dat samenwonen en onderverhuren kwam. Ze wilde naderhand evengoed een keer om tafel gaan zitten, maar daar niemand van ons behoefte aan. Tsja, dan maar niet. Ze had er wel begrip voor.

Twee dagen later kregen we een brief van de woningbouwvereniging. Er stond wel zo'n beetje in wat we verwachtten: nogmaals een overzicht van de klachten, van ons weerwoord en een soort conclusie. Die kwam er op neer dat het ondanks onze goede bedoelingen toch mogelijk is dat er sprake was van overlast (okee, dat kan), dat een prettig leefklimaat de verantwoordelijkheid is van alle bewoners en dat we het beste eens met de buurvrouw kunnen kijken hoe erg het nou eigenlijk is. Met andere woorden: zoek het maar uit verder.

Ons best.

En tsja, wat moeten ze anders zeggen? Het is haar woord tegen het onze. Over onze klachten konden ze natuurlijk niks in die brief zetten, dus ik ben benieuwd of dat nog een staartje gaat krijgen.

De buurvrouw heeft in elk geval niet veel meer te missen. Als ze in haar gelijk gesteld was, had ze het vast wel laten merken. Maar als we haar nu tegenkomen, negeert ze ons compleet. Zelfs als ik heel vrolijk "goeie-MOR-rege, buurvrouw!" zeg. Ik snap er niks van (A)

====================

Is: vrolijk
Wil: iets mooier weer
Gaat zo: kamer opruimen
Kijkt uit naar: donderdag, want dan gaat de familie op vakantie en heb ik 's avonds een feestje
Luistert: niets
Keek: Band of Brothers, HP5
Leest: Terry Pratchett - Thud!

7 opmerkingen:

Nefke zei

Mocht er nog een staartje komen, let us know! Je verhaal leest als een prachtig boek haha ik geniet ervan!

En groot gelijk dat je haar uber-vrolijk goedemorgen wenst! Of bedoelt ze dat misschien met de geluidsoverlast ;)

x
Nefke

Milamber zei

Heeeeel vreemd dat ze niet reageert! ;)

Was wel te verwachten dat het met een sisser af zou lopen. Gelukkig ben je van dat gezeik af.

Rose zei

het klinkt erg grappig
misschien moet skwuig een keer haar laten merken wat echte herrie is ;)
knuffels

Cheeky Monkey zei

Quelle grande soap!

Lucius zei

Geweldig! Het klinkt als een soort 'all's well ends well' einde :)

Maar serieus, ik hoop dat alles gewoon goed uitpakt :)

Juhani Zimarin zei

Haha, bloody brilliant!!

Anoniem zei

ongelooflijk wat een zeikwijf zeg! Dat dat soort types echt bestaan..! Bij sommigen kun je nooit iets goed doen. Maar ik denk dat jullie nu geen last meer van dr zullen hebben ;)
Ben ik blij dat we in een vrijstaand huis wonen haha
Edwin