dinsdag 13 februari 2007

Motivatiebrief? Huh?

Ik moet me aan gaan aanmelden voor een masterprogramma van mijn studie. Zeg maar het gedeelte dat me straks het recht moet gaan geven om Drs. voor, of M.A. achter mijn naam te zetten. Wat blijkt, moet je voor die aanmelding een motivatiebrief schrijven waarin je aangeeft dat je die masteropleiding ook echt wil doen. Wat een flauwe kul is dat zeg!

Natuurlijk wil ik dat doen. Ik zit toch niet voor niks op een universiteit? Het hele punt van een universiteit is toch dat je er een masteropleiding gaat volgen. Ja okee, het hoeft natuurlijk niet, maar dat is toch geen reden? Wat verwachten ze dan dat iemand in een brief schrijft? "Ja uh, ik heb me wel aangemeld, maar het hoeft voor mij eigenlijk niet zo nodig"? Ik meld me toch niet voor Jan zijn genitaliën aan?

Ik heb echt geen flauw idee wat ik erin moet zetten. Misschien dat ik ze een linkje naar mijn weblog stuur zodat ze kunnen lezen wat ik ervan denk... :P

Mafkezen, zeg.


Maar serieus: als iemand hier ervaring mee heeft en enig idee heeft van hoe zo'n brief eruit moet zien, wat erin moet en hoe lang hij ongeveer moet, dan hoor ik het graag.

Bij voorbaat dank,

Brian

4 opmerkingen:

Anoniem zei

wat vaag zeg... ben ik blij dat ik net buiten de meeste BaMa dingen ben gevallen uiteindelijk. Heb je hier al eens gekeken?:
http://www.masterinformatiecentrum.nl/doc.phtml?p=mic_steps_4&id=95

Dus je moet als het ware solliciteren naar een master? Nouja zeg! Ik zou de studieadviseur nog maar es raadplegen voor de zekerheid.. :-/
Edwin

Brian zei

nouja, solliciteren. Ik geloof dat het meer een formaliteit is. Maar dat op zich is al knap blöd, als je het mij vraagt.

Daphne zei

yeah, het is dom! ik moet het nu voor de 2e keer gaan schrijven. ik zal even mijn oude motivatiebrief voor keltisch afstoffen... I'll let you know.

jouw reactie is trouwens persies de mijne twee jaar geleden :P

Brian zei

*kwispelt*