vrijdag 3 november 2006

Boekenfestijn

Ik had er al een week naar uit zitten kijken en vandaag was het eindelijk zo ver: de boekenbeurs in Eindhoven. Om iets na 10.oou was ik daar en een uur of drie later stond ik weer buiten met mijn oogst. Dat was niks te vroeg. Ik voelde me daar echt als een kind in een snoepwinkel en als ik langer was gebleven had ik ongetwijfeld een hoop geld teveel uitgegeven. Dit is het geworden:
  • Bram Stoker - Dracula
  • Sheridan Le Fanu - Madam Crowl's Ghost and other stories
  • Stephen King - Carrie
  • George R.R. Martin - Een Storm van Zwaarden (hardcover! Woot!)
  • een stevig boek over evolutietheorie

Ik kan dus weer even vooruit, ook gezien het feit dat ik nog vier ongelezen delen van The Hitchhiker's Guide to the Galaxy op mijn nachtkastje heb liggen. Het was wel een beetje jammer dat er zo weinig Nederlandse literatuur te vinden was. Ik heb niks van Tom Lanoye gevonden bijvoorbeeld, of van Harry Mulisch. Dat was wel jammer. Ik heb me ook een klein beetje lopen ergeren aan de enorme hoeveelheden zelfhulpboeken die er lagen. Vreselijk vind ik ze. Of van die prullen die je vertellen van welke planeten mannen en vrouwen komen, die je de Beste Seks Ooit! beloven of je proberen wijs te maken dat runen magisch zijn en voor het gemak geheel voorbij gaan aan het feit dat Germanen (niet Kelten) ze gewoon gebruikten om mee te schrijven.

Wel grappig: er is tot drie keer toe een peuter tegen me aangelopen en op zijn snuffert gevallen. Drie keer dezelfde. Hij was net zo enthousiast als ik, maar nam alleen niet de moeite om ook af en toe te kijken waar hij heen liep. Toenk! En daar botste hij tegen mijn been. Toenk! Again! Toenk! De vierde keer zag ik hem aankomen en kon net op tijd een pas opzij doen. Hij liep zonder iets te merken verder. Zijn ouders, die mij intussen ook al kenden, lagen krom van het lachen. Lollig kereltje. Maar of hij ooit een rijbewijs gaat halen?

4 opmerkingen:

Elleke zei

hihi ik was vroeger ook zo'n kleuter vooral in de Donner in Rotterdam!
Groetsels,
Morgaine/elleke

Juhani Zimarin zei

Nieuwe boeken zijn altijd fijn ^_^
En kleuters moeten gewoon een zwaailicht op hun hoofd hebben ofzo, en stootkussens. Irritatie alom!

Nienna, Lady of Sorrows zei

boekjes... <3.

ah, kids kunnen wel cute zijn, maar soms... klinkt wel grappig, tho!

Rhewin zei

Heh, het was ook grappig ^_^

Ik zie hem al lopen, met zwaailicht op zijn hoofd, nekje knikkend door het gewicht en jengelend bij wijze van sirene :O