donderdag 29 december 2005

Computers en vrouwen

Computers en vrouwen lijken zoveel op elkaar, dat ik de indruk krijg dat de tweede soort de eerste heeft uitgevonden. Vergeet Turing maar en kijk naar de overeenkomsten:

1) ze zijn stinkend duur. Alleen al aan de aanschaf ben je een klein fortuin kwijt. En als je er eenmaal eentje hebt, zuigen ze in no-time je bankrekening leeg,
2) niemand begrijpt ze echt, mannen die het tegendeel beweren ook niet.
3) vrouwen houden hun broncode even goed geheim als Microsoft die van Windows, waardoor het bijna onmogelijk wordt effectief met ze te communiceren,
4) ze kunnen je het gevoel geven dat je een complete randdebiel bent als je (in hun ogen) iets fout doet. Foutmeldingen ("BLEEP!") zijn in feite niets anders dan verdekte beledigingen.
5) een computer die niet meer reageert op toetsenbordaanslagen of muiskliks doet in feite hetzelfde als een vrouw met de gevreesde 'silent treatment'.
6) alleen computers en vrouwen kunnen glashard beweren dat er niks aan de hand is en zich intussen volslagen abnormaal gedragen,
7) zowel computers als vrouwen zijn te upgraden. Computers met extra geheugen, vrouwen met borstvergrotingen,
8) ondanks alle tekortkomingen, om de een of andere onbegrijpelijke reden wil iedereen er (minstens) eentje hebben. Met alles erop en eraan (zie opmerking over geheugen).

Alleen vrouwvolk is wreed genoeg om zo'n duivels apparaat uit te vinden.

Gelukkig kun je een computer wél nog gewoon uitzetten.

(wie dit verhaaltje beledigend vindt, mag daarover een klacht bij me indienen. Niet dat ik me daar wat van aan ga trekken ofzo :P Als er nog iemand aanvullingen weet, hoor ik ze graag!)

Geen opmerkingen: