vrijdag 29 augustus 2008

Ch-ch-changes

Wauw, meer dan een maand niet geüpdatet. Goed bezig, Brian. Je moest je schamen.

Ennieweeiz, ik wilde deze post eigenlijk "Veranderingen" noemen, maar helaas is M-girl me net voor geweest :P Voor wie het nog niet wist, ik ben nu officieel student-af. That's right, geen taalwetenschap meer. Ik ben sinds begin van deze week druk bezig met het zoeken van werk. Dit zal voor sommigen wel meer als een verrassing komen dan voor anderen. Over de precieze redenen ga ik hier verder niks vertellen, behalve dat het met taalwetenschap zelf niks te maken heeft (ATW heerscht); een weblog is me iets té openbaar. Het is in elk geval de juiste beslissing en ik ben erg blij dat ik nu eindelijk de knoop heb doorgehakt.

Ik moet zeggen dat ik er nogal tegenop zag om uitzendbureaus af te gaan. Als het puntje bij paaltje komt heb ik alleen een MBO-diploma richting handel, een WO-bachelor richting relatief nutteloos (ik bedoel, wat kun je voor werk vinden met een niet-afgeronde taalwetenschapopleiding?) en weinig tot geen werkervaring.

De eerste twee uitzendbureaus waar ik langs ging waren dan ook dolle pret. "Oeioei, veel studies niet afgemaakt. Lijkt wel of je totaal niet weet wat je wilt. Daar krijg je nog moeilijke vragen over met solliciteren. En ook al geen werkervaring. Oeioeioeioeioei... Huisvuilbelader, lijkt je dat iets?" En maar nee-knikken en zuchten de hele tijd. En op fluistertoon heftig discussiëren met collega's die ook al van nee schudden.
Hiep-hoi...
Ik zag mezelf al over twintig jaar: een soort überloser die van het ene tijdelijk kutbaantje naar het andere rolt, terwijl die veel meer zou kunnen.

Epic Putjesschepper.
Hobo Sapiens.

Gelukkig waren ze op de plaatsen waar ik daarna (met VEEEEEEEL tegenzin) ben gaan kijken opeens wél positief. "Oh, veel verschillende studies gedaan. Jammer dat je er geen diploma van hebt, maar je bent duidelijk breed geöriënteerd. Jammer van die werkervaring, maar er zijn genoeg plaatsten waar dat niet zo belangrijk is. En je zit qua kunnen toch wel wat hoger dan MBO-niveau, dat scheelt ook." En dan rollen er opeens interessante vacatures uit bij zorgverzekeraars, banken en energiebedrijven.

Er is hoop!

====================

Oh, en Anathema in Eindhoven, afgelopen zondag, schopte aars. Geweldig! ^__^

====================

Is: moe maar best vrolijk
Wil: gauw een baan
Heeft: binnenkort zeer goedkoop alle tien seizoenen van Stargate SG1
Kijkt uit naar: kermis, D&D, Antwerpenmeet, mail, totale zelfstandigheid en geld op mijn bankrekening
Gaat zo: koken
Luistert: Dream Theater - Train of Thought
Keek: The Godfather I + II
Leest: H.G. Wells - The Island of Dr. Moreau; A.C. Clarke - 2001: A Space Odyssey

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Bij de Iza in Heerlen via tempo team zijn ze op zoek naar nieuwe mensen. Zo ben ik ook aan de bak gekomen. Enne succes!
Groetsel,
Elleke a.k.a rebelleke/morgaine

Anoniem zei

Tja ik hoop dat je sneller een baan vindt dan bij mij het geval was! Die sollicitatieperiode was toch niet echt prettig omdat je nooit weet waar je aan toe bent.
Tip: veel open sollicitaties sturen naar bedrijven/gemeenten/whatever die je wel interessant lijken. Je wordt altijd wel ergens uitgenodigd voor een gesprek (nouja, bij 1 op de 10 ofzo) en geen uitzendbureau als tussenpersoon is ook wel prettig.
En wat mij betreft de meest overzichtelijke vacaturesite: jobtrack.nl, waar ik heel wat uurtjes heb doorgebracht.
Suc6! En laat je niet ontmoedigen als het niet meteen lukt.

Edwin