dinsdag 8 januari 2008

Ben ik weer

Eerst weet ik weken lang niets om over posten, nu heb ik opeens zoveel stof dat ik niet meer weet waar ik moet beginnen. Ik kan het hebben over feestdagen, familie, liefde, spiritualiteit/atheïsme en de goede en interessante maar ook moeilijke gesprekken daarover, de kerk waar ik afgelopen zondag met Roos naar toe ben geweest, mijn teergeliefde Dagnal Ungarth die Epic is geworden, mijn broertje, de onderbuurvrouw, studie, boeken, films en nog veel meer.
Maar niet nu. Dat komt een dezer dagen wel.
Misschien :P

Wat ik nu kwijt wil, gebeurde vanochtend.

Er lag een boek in de brievenbus.
Weerborstels van A.F.Th. van der Heijden. Ik kon me niet herinneren dat ik die van iemand zou lenen, maar ik had wel een vermoeden van wie het afkwam. Maar waarom zat het in mijn brievenbus?
Het duurde even voor ik de stickers op het boek zag en de URL en code die met dikke stift op de zijkant waren geschreven: www.bookcrossing.com.

Bookcrossing is een grappig initiatief, vind ik. Je kunt overal waar je wil boeken achterlaten zodat ze weer door anderen gevonden en gelezen kunnen worden. Op de site wordt van elk boek bijgehouden wie het heeft en waar het zich bevindt. Zo kun je zelfs gericht op zoek gaan naar boeken die anderen hebben achtergelaten.
Ik vind het wel een leuk idee. Okee, de kans dat je boek uiteindelijk op een vuilhoop belandt lijkt me groter dan dat iemand het vindt, leest en weer 'vrij laat', maar toch.
Ik heb zelf ook nog een aantal boeken in mijn kast die ik kwijt wil, omdat ik ze nooit meer ga lezen, dubbel heb en omdat mijn kast te klein wordt. Ik heb me dus vrolijk aangemeld op de site en ga binnenkort ook eens wat boekjes op reis sturen. Ben benieuwd waar ze terecht komen.

@Bart: bedankt! Hij staat op mijn leeslijst :D

====================

En hier toch nog even twee foto's van Oud & Nieuw. Vind ze erg leuk. Het was een erg geslaagde avond en het gebeurt ook niet snel dat ik normaal op een foto sta :P3 opmerkingen:

Anoniem zei

Leuke foto, die bovenste :)

Mzzl
Edwin

Cheeky Monkey zei

Inderdaad leuke foto's. Yay! :D

Anoniem zei

Leuke foto's, ja!

En dat ik heb wel eens van dat bookcrossing gehoord, leuk initiatief ^_^